Ios, het party eiland
Door: Sanne en Mathijs
Blijf op de hoogte en volg Sanne
11 Mei 2012 | Griekenland, Íos
Over deze dag heb ik eigenlijk niets te melden. Mathijs en ik waren allebij niet fit, dus zijn we de hele dag rond het huisje gebleven. Even naar het strand gelopen en boodschapjes gedaan maar verder niets.
Er is ook niet echt iets gebeurd vandaag dus meer kan ik er ook niet over vertellen...
10 mei:
Om gisteren te compenseren hebben we vandaag het hele eiland gezien. We voelden ons ook een stuk beter, dus het kon ook wel. Vanochtend weer eens vroeg opgestaan. De wekker liep om 7 uur af, maar om kwart voor 8 kwamen we er pas uit. Wekker vaak uitdrukken en dan verder slapen. Maar toen we eenmaal wakker waren ging het ook lekker. Meteen maar een ATV gehuurd, is wel zo makkelijk. Alleen kregen we deze bijna helemaal leeg mee(de tank) en zo moesten we hem ook weer terug brengen. Als eerste stop dan maar naar het tankstation, helemaal vol gegooit, je weet maar nooit hoeveel we kunnen rijden en door naar de haven gereden, waar we boottickets voor morgen naar santorini gekocht hebben. Daarna zijn we naar Homerus’ tombe gereden. Eigenlijk een hoopje stenen waarvan gezegt wordt dat Homerus er begraven is. Maar goed, omdat ik met Latijn de Odyssee en Ilias gehad heb en Mathijs de de werken van deze oude schrijven ook kent, was het wel leuk. De plek was mooi en rustgevend, maar aan het graf zelf was niets aan. Dus na 10 minuten waren we er ook weer weg. Dit keer naar Paleocastro, wat een Byzantijns kasteel zou moeten zijn. Je merkt het vast wel aan mijn woordkeuzen, zou moeten zijn. Er stond wel iets, maar ik zou het geen kasteel durven noemen. Ruïne is een beter woord. De klim erheen was even stevig, maar we hebben erger gehad. Erg lang hebben we niet rond gekeken want we hadden honger en nog steeds niet helemaal lekker. Het was toen even een tegenvaller, maar achter af wel leuk om gezien te hebben.
Verder hebben we strandjes en dorpjes gezien. En veel heuvels, rotsen en struiken. Ook een prehistorische nederzetting (nou ja, opgraving van muurtjes) is voorbij gekomen, maar dat hebben we niet van dichtbij bekeken. Mathijs heeft het grootste deel van de tijd gereden, omdat het kon. Ik reed alleen de stukken waar we mensen tegen kwamen. We hebben de tank nog een keer een beetje bijgevuld, omdat we nog naar een hoog punt wilden rijden. We hadden alle asvaltwegen van het hele eiland al gehad, dus we gingen de zandwegen op. We wisten welke wel mochten en welke niet, en hebben ons daar netjes aangehouden (als de weg die we genomen hebben de weg is waarvan we denken dat we moesten hebben). Iig hebben een flink stuk over zand/steen/hobbel weg gekart. Opschieten deed het niet, maar het was wel lol.
Het allerleukste van de dag heeft plaatsgevonden in de haven. We hebben namelijk vliegtickets naar ROME gekocht! We zagen aanbiedingen hangen van 80 euro naar Londen, 90 naar Athene. En ook naar Rome, maar zonder prijs. Wij binnen vragen en zo duur waren ze niet. En helemaal perfect, we vliegen vanaf Iraklion. Dus geen nacht boot terug naar Athene! Jippii! 5 Juni vliegen we dus naar Rome. Wat we daarna doen weten we nog niet, maar we hebben nog tijd. Misschien gaan we nog door Italië reizen, misschien komen we daarna wel naar huis. Zal wel aan het geld liggen.
Morgen vertrekken we in iedergeval naar Santorini en daar vieren we Mathijs’ verjaardag. In de zon, aan het zwembad, biertje/wijntje in de hand.
Xx
11 Mei 2012 - 09:02
Peter:
Hoi Sanne en Mathijs,
Aangezien hier ook niet veel bijzonders gebeurd, kan ik er verder ook niets over vertellen. Wel ben ik onder de indruk dat jullie zo veel weten van de griekse cultuur. Vergeleken met jullie ben ik een rasechte cultuurbarbaar. Naar blijkt zijn jullie het reizen nog niet beu, en hopelijk zal rome jullie bekoren net als griekenland, echter let daar goed op je centen...
Mathijs, alvast gefeliciteerd voor zaterdag !
Groeten, -
11 Mei 2012 - 10:11
Nimke:
Hey,
Jammer dat jullie allebei een dagje niet lekker waren, maar wat jullie gisteren hebben gedaan klink iig heel erg veel en mooi! De foto's zijn natuurlijk ook weer de moeite waard om te bekijken en serieus, Rome?!?
Ik was al jaloers maar nu.. ;)
Mathijs, een heel fijne verjaardag gewenst!
Sanne (en Mathijs ook natuurlijk), de groeten nog van de rest van de meiden :)
xx -
11 Mei 2012 - 13:35
Oma Nel:
Mathijs een fijne verjaardag en nog een gezellige tid jullie samen -
11 Mei 2012 - 13:42
Joery =D:
Heey Travellers
Leuke foto's al kijkt mathijs wel een beetje creepy ;P
Let wel goed op alles in Rome, portemonee etc. dat is daar namelijk nogal gewild onder stelende mensjes.
Veel plezier en Mathijs alvast gefeliciteerd met je 21e :)
Greetz Joery =D -
11 Mei 2012 - 14:43
Monique:
Een boel uitzichten om bij te zuchten, hebben jullie gehad zeg. En Rome, toe maar. Gelukkig weten jullie beiden hoe het daar reilt en zeilt en wat je in de gaten moet houden. Houdt in gedachten dat een vliegtripje Milaan (of Genova) soms maar 24 euro kost...:) even nakijken zou ik zeggen. Ciao -
12 Mei 2012 - 06:13
Fam. Geerets:
Hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag!!! Maak er een leuke dag van in het mooie Griekenland. We wensen jullie nog veel reisplezier maar aan de reisverslagen te zien zal dat geen probleem zijn.
Groetjes Ome René, tante Erna en kids -
12 Mei 2012 - 09:04
Opa En Oma:
Mathijs,
Spec iaal voor jou
een groet en een lach
omdat jij 21 jaar wordt
op deze mooie dag.
Van harte gefeliciteerd en Sanne natuurlijk ook, geniet samen van deze mijlpaal, we hopen dat er nog veel zullen volgen.
Nog veel reisplezier en bedankt voor de mooie verslagen. -
12 Mei 2012 - 17:56
Yvette:
Wat leuk dat jullie een vliegticket naar Rome hebben gekocht! Tot die tijd nog heel veel plezier in griekenland.
Matthijs, ik hoop dat je een leuke verjaardag hebt gehad!